Składniki 6-12 szt: – 250 g mąki – 2 jabłka – cynamon – 180 g jogurtu naturalnego* – 1 jajko – 100 g masła – cukier wanilinowy – płaska łyżeczka proszku do pieczenia – płaska łyżeczka sody oczyszczonej – 100 g cukru – opcjonalnie posiekane migdały lub orzechy Przygotowanie: Następnie w jednej misce mieszkamy suche składniki (mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, opcjonalnie orzechy lub migdały, cukier i cukier wanilinowy). Przygotować formę na muffiny ( można upiec 6 dużych muffinek lub 12 małych w małych papilotkach). W drugiej misce mieszamy do uzyskania jednolitej masy jajko z jogurtem oraz roztopionym chłodnym masłem.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/muffiny-jablkowo-cynamonowe/