Wegańskie scones z kawą zbożową

Śniadania
30.10.2019 11:43
Wegańskie scones z kawą zbożową

☕ Ja jestem fanką sojowego, ale na pewno spróbuję wszystkich trzech w różnych wydaniach Wegańskie scones z kawą zbożową 4 scones (ok. 470 kcal) czas przygotowania: ok. 30 minut (+ 10 minut pieczenia) koszt: ok. 3 zł Składniki: 10 g nasion chia 35 g płatków owsianych 35 ml mleka roślinnego 25 g mleczka kokosowego 1 łyżeczka kawy zbożowej 50 g mąki pszennej 1 łyżka erytrytolu lub cukru 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 70 g jogurtu roślinnego szczypta cynamonu Wykonanie: Nasiona chia mieszamy z płatkami owsianymi i kawą zbożową. Vegan scones with grain coffee 4 scones (470 kcal) time of preparation: 30 minutes (+ 10 minutes of baking) Ingredients: 10 g chia seeds 35 g oats 35 ml plantbased milk 25 g coconut milk 1 teaspoon of grain coffee 50 g wheat flour 1 tablespoon of erythritol or sugar 1/2 teaspoon cinnamon 1/2 teaspoon baking powder 70 g plantbased yogurt a pinch of cinnamon Instructions: Mix chia seeds with oats and grain coffee. Wegańskie scones z kawą zbożową! ⁠ ⁠ Proste wegańskie scones z dodatkiem kawy zbożowej i cynamonu. Nie wiem czy już wiecie, ale producent mojej ulubionej kawy zbożowej Inki właśnie wypuścił na rynek 3 rodzaje mleka roślinnego: sojowe, owsiane i ryżowe! Wszystkie 3 sprawdzą się doskonale w tym przepisie jak i wielu innych (koktajle, owsianki, wypieki, sosy), a już na pewno pasować będą do kawy Podajemy z jogurtem zmieszanym z cynamonem i ewentualnie posłodzonym. Zostawiamy na minimum 15 minut lub podgrzewamy pół minuty w mikrofali. Wykładamy na stolnicę i formujemy okrąg o grubości ok. 0.5 cm. Pieczemy w 220 stopniach ok. 10 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rabarbarowo.pl/weganskie-scones-z-kawa-zbozowa/