Składniki: pół główki białej kapusty 1 cebula 1 jabłko 1 szklanka wody 1 łyżka masła 1 łyżka mąki pszennej cukier (wg uznania) 1 łyżeczka soku z cytryny olej rzepakowy sól pieprz Z kapusty pozbywamy się brzydkich zewnętrznych liści. Wlewamy ją do ugotowanej kapusty, dodajemy sok z cytryny, doprawiamy solą, pieprzem, cukrem. Z tego co pamiętam ja przywaliłam chyba ze 2 łyżki (tak, tak). Jabłko obieramy, wykrawamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę i wrzucamy do kapusty. Na oleju szklimy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy kapustę. Tak sobie myślę, że doświadczenie jednak robi swoje.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/kapusta-zasmazana/