Łatwe Liczba porcji: 4 Składniki: Dynia makaronowa Mięso z rosołu 2 szalotki 2 marchewki z rosołu 2 pietruszki z rosołu Słoiczek przecieru pomidorowego lub puszka pomidorów z zalewą 1 mozzarella Kilka kawałków sera pleśniowego (opcjonalnie) 4 łyżki oleju Następnie wykładaj na wierzch każdej połówki porcję sosu z mięsem, a na nim rozłóż porwaną na kawałki mozzarellę i ser pleśniowy. Jak zrobić pestki z dyni Pestki wyciągnięte z dyni przepłucz dobrze na sicie, tak żeby spłukać resztki miąższu. Krok 2 W międzyczasie mięso z rosołu porwij na małe kawałki lub pokrój. Na tym etapie dodaj marchewkę i pietruszkę, przesmaż chwilę, a następnie zalej całość przecierem rozmieszanym z wodą. Mocno rozgrzej na patelni dwie łyżki oleju, wysyp na niego szalotki. Dynia zapiekana z mięsem i warzywami z rosołu – to doskonały patent kuchni zero waste. Warzywa i mięso przesmażone na mocnym ogniu i podduszone w sosie, zyskują zupełnie nowy smak. Wyłóż blaszkę do pieczenia papierem, połóż na nim dynię przecięciem do dołu. Mięso musi się mocno zesmażyć, tak żeby zaczęło się przypiekać i stało się lekko chrupiące. Możesz posypać całość pestkami z dyni (poniżej przepis jak je zrobić). Przestudź, a następnie przy pomocy widelca, pociągłymi ruchami podziel miąższ na małe makaroniki. Wysyp na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem, rozłóż równomiernie. Zmniejsz temperaturę i duś na wolnym ogniu 15 minut. Sprawdź również nasz hit – przepis na esencjonalny rosół bazowy.