Składniki (około 12 kotlecików): 400 g świeżego łososia 250 g ziemniaków 3 łyżki bułki tartej + bułka tarta do panierowania 1 łyżka oleju 1 łyżka posiekanego szczypiorku sól, pieprz Ziemniaki obrać, pokroić na mniejsze kawałki, zalać zimną wodą i zagotować. Moim zdaniem to jedna z ryb, którą można przyrządzić w dowolny sposób i zawsze będzie smakować pysznie, a do tego jest zdrowa, co rzadko idzie w parze ; ) Kotleciki są proste i szybkie do przygotowania i na pewno zasmakują także Waszym najmłodszym domownikom. Od jakiegoś czasu wprowadzamy do naszego menu więcej ryb, a w szczególności łososia, którego uwielbiam i mogę jeść w każdej postaci! Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na teflonowej patelni (bez dodatku tłuszczu), aż ładnie się zarumienią.