Składniki: 16 płatów makaronu do lazanii 250 g startej mozzarelli Farsz: 400 g mięsa z szynki mielonego 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasolki 1 czerwona papryka 1 cebula 2 - 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano 1/2 pęczka natki pietruszki 500 g passaty pomidorowej sól pieprz 1. Cebulę siekamy, wrzucamy na patelnię na której rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Teraz dajemy połowę naszego farszu, posypujemy go odrobiną sera i układamy na nim kolejne płaty również tak, żeby troszkę na siebie zachodziły. 3. Spód naczynia żaroodpornego smarujemy olejem i układamy 4 płaty, tak aby ciut na siebie zachodziły. Jak się nam zeszkli dorzucamy pokrojoną w kostkę paprykę, papryczki chilli, posiekany czosnek, oregano, natkę pietruszki oraz mięso. Mięso z dodatkiem fasoli, kukurydzy, papryki i papryczki chilli z sosem pomidorowym to farsze tej lazanii. Pogoda niestety zmieniła się już na typowo jesienną, a do tej pory było tak cudnie. 2. Na samym końcu dodajemy passatę, chwilę jeszcze dusimy, doprawiamy.