Ciasteczka brownie

Justyna
Desery
27.10.2019 8:59
Ciasteczka brownie

Ciastka po upieczeniu będą bardzo miękkie i nie nadające się jeszcze do zjedzenia, dlatego najlepiej zsunąć papier z ciastkami na blat kuchenny i pozostawić je na 15-20 minut do ostudzenia. Składniki: - 200g czekolady deserowej, lub gorzkiej - 50g masła - 2 jajka - 100g cukru - 60g mąki pszennej - 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: - W małym garnuszku rozpuszczamy masło i czekoladę. - Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę z wyposażenia piekarnika, nakładamy masę łyżką, lub gałkownicą do lodów, robiąc większe odstępy pomiędzy ciastkami. Miskę z gotową masą czekoladową wkładamy do zamrażalnika, na mniej więcej 10-15 minut. Nie ma potrzeby wyrównywania masy na blasze, gdyż ciasto pod wpływem temperatury w piekarniku, uformuje się samo.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.niepieprz.pl/ciasteczka-brownie/