Szklanką wykrawamy kółka, na każde nakładamy mniej więcej łyżkę farszu, składamy na pół i zaciskamy brzegi, by farsz podczas gotowania nie wydostał się z pieroga ;). - W dużym garnku gotujemy wodę z dodatkiem łyżeczki soli i łyżki oleju. Farsz na pierogi ruskie: - 500g ziemniaków - 500g twarogu - 1 duża cebula - świeżo zmielony pieprz i sól Przygotowanie: Farsz na pierogi ruskie: Najlepsze pierogi, jak u mamy ? Składniki: Ciasto na pierogi ruskie: - 600g mąki pszennej - 300ml wrzątku - 2 łyżki oleju - szczypta soli - Po 30 minutach, wyciągamy ciasto z woreczka na lekko oprószony mąką blat i wałkujemy na cieniutki placek. Wrzucamy pierogi na wrzącą wodę, mieszamy delikatnie i gotujemy pierogi od ponownego zagotowania się wody, przez 3-4 minuty. Ciasto na pierogi ruskie i ich lepienie: - Mąką z solą wsypujemy do miski, dodajemy olej i wrzątek.