Na patelni rozgrzać masło z miodem, dodać cząstki jabłek, obsypać majerankiem i potrząsając patelnią smażyć jabłka przez kilka minut, aż lekko zmiękną przygotowane jabłka ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na jabłkach kawałki dorsza, zlać sosik z patelni na rybę i ustawić naczynie w piekarniku nagrzanym do 180*C na 15-20 minut w tym czasie przygotować sos z żurawiny. Zapraszam na dorsza w jesiennym wydaniu!2 porcje dorsza a160 gsól, pieprzsok z cytrynymajeranek1 jabłko3/4 szklanki świeżej żurawiny1/3 łyżeczki cynamonu1 łyżeczka miodu+11 łyżka masłasok z 1 pomarańczymajeranek/tymianekPrzygotowanie: Podałam z ziemniakami i surówką z białej kapusty SMACZNEGO ! Smaczny obiad z dorszem w roli głównej, zdrowy, pożywny posiłek dla całej rodziny. dorsza poporcjować, skropić sokiem z cytryny, posolić i oprószyć majerankiem jabłko obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, następnie poporcjować na mniejsze cząstki.