Ciasteczka z truskawkowym dżemem i aromatyczną korzenną nutą

Anna
Desery
23.10.2019 14:04
Ciasteczka z truskawkowym dżemem i aromatyczną korzenną nutą

Układamy na blaszce (na papierze do pieczenia lub na macie silikonowej do pieczenia), zachowując nieduże odstępy. Po wystudzeniu na pełne serduszka wykładamy na środek 1/2 łyżeczki dżemu. Wkładamy do lodówki na ok. 60 min. lub najlepiej na noc. - ok. 50 g cukru pudru, - 1/2 słoiczka truskawkowego dżemu (Stovit), - 3 goździki, szczypta cynamonu lub 1 laska cynamonu, gałązka rozmarynu (do herbaty). Przed pieczeniem blachę z ciasteczkami wkładamy do lodówki na ok. 30-60 min. Dżem/syrop truskawkowy korzenny: W małym garnuszku do dżemu dodałam goździki i cynamon, chwilę podgotowałam aby ładnie się stopił. Schłodzone ciasto przekrajamy nożem na mniejsze kawałki, w rękach rozgniatamy, aby je trochę ocieplić. Herbata: Zaparzamy dowolną herbatę, słodzimy syropem na bazie dżemu, dodajemy gałązkę rozmarynu. Zapraszam :) Składniki: - 200 g mąki pszennej, - 100 g zimnego masła (1/2 kostki), - szczypta soli, - 1 jajko,

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://anamarisworld.blogspot.com/2019/10/ciasteczka-z-truskawkowym-dzemem-i.html