Aromatyczne risotto z szafranem

Obiad

22.10.2019 17:58

Aromatyczne risotto z szafranem

A aromatyczne risotto z szafranem sprawdzi się idealnie na każdą z nich🍚 Aromatyczne risotto z szafranem 3 porcje (1 ma ok. 615 kcal) czas przygotowania: ok. 30 minut (+20 minut gotowania) koszt: ok. 4,30 zł Składniki: 1 główka brokułu 3 łyżki oleju 300 g ryżu białego ząbek czosnku 1/2 łyżeczki rozmarynu parę nitek szafranu 160 ml białego wina 1 l bulionu warzywnego 2 pomidory (sparzone i obrane ze skórki) 30 g oliwy 40 g nerkowców 1 łyżeczka płatków drożdżowych sok i skórka z 1/4 cytryny 1 łyżka bazylii sól i pieprz do smaku Wykonanie: Aromatic risotto with saffron 3 servings (1 has 615 kcal) time of preparation: 30 minutes (+20 minutes of cooking) Ingredients: 1 head of broccoli 3 tablespoons of oil 300 g white rice clove of garlic 1/2 teaspoon rosemary a few threads of saffron 160 ml white wine 1 l plantbased stock 2 tomatoes (scalded and peeled) 30 g of oil 40 g cashews 1 teaspoon nutritional yeasts juice and zest from 1/4 lemon 1 tbsp basil salt and pepper to taste Instructions: Boil the broccoli. Na 3 łyżkach oleju podsmażamy ryż (ok. 3 minut). Fry the rice in 3 tablespoons of oil (about 3 minutes). Dice the tomatoes and crush the cashews in a mortar. Add everything to the risotto together with olive oil, yeasts, spices. Wszystko dodajemy do risotto razem z oliwą, drożdżami, przyprawami.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rabarbarowo.pl/aromatyczne-risotto-z-szafranem/