Polecam są pyszne!350 g mąki orkiszowej jasnej150 g puree z dynii150 ml mleka40 g masła3 łyżki cukru1 jajko+1 żółtko30 g drożdży1/3 łyżeczki solidżem1 białko+1 łyżka mlekacukier puder do posypaniaPrzygotowanie: przygotować puree z dynii wg przepisu z bloga mleko delikatnie podgrzać w garnuszku, dodać pokrojone na małe kawałki masło. Przykryć misę i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości wyrośnięte ciasto powtórnie zagnieść, podsypać mąką i rozwałkować na prostokąt. Dodatek dynii to nie tylko piękny jesienny kolorek, ale i więcej składników odżywczych, a bułeczki są puszyste, delikatne i dłużej zachowują świeżość. Posmarować jajkiem rozbełtanym z mlekiem piec w 180*C 25 minut do zrumienienia.