Wegańska babka cytrynowa

Desery
20.10.2019 8:04
Wegańska babka cytrynowa

Wegańska babka cytrynowa czas przygotowania: 10 minut (+20 minut pieczenia) koszt: ok. 4,30 zł Składniki: 35 g oleju 80 g jogurtu roślinnego 65 g cukru lub innego słodzika 65 ml mleka roślinnego 160 g mąki skórka i sok z 1 cytryny polewa: 30 g cukru pudru 2-3 łyżki soku z cytryny trochę soku z buraka (lub inny naturalny barwnik) Vegan lemon babka Ingredients: 35 g oil 80 g plantbased yogurt 65 g sugar or other sweetener 65 ml plantbased milk 160 g flour zest and juice of 1 lemon icing: 30 g icing sugar 2-3 tablespoons of lemon juice some beetroot juice (or other natural dye) Instructions: Mix all the ingredients for the dough thoroughly. Gdzieś w czeluściach znalazłam to zdjęcie i udało mi się odnaleźć przepis na tę babkę, którą robiłam wiosną🌱 A skoro cieplejsze dni trochę wróciły, no to idealnie się składa😉 Wylewamy do małej foremki i pieczemy w 190 stopniach ok. 20 minut (do suchego patyczka).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rabarbarowo.pl/weganska-babka-cytrynowa/