Składniki: 750 g mięsa z udźca indyka (bez kości i skóry) 6 ogórków kiszonych 3 marchewki 1 pietruszka 3 czerwone papryki 3 cebule 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 0,5 litra przecieru pomidorowego 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego 2 łyżki papryki słodkiej mielonej 2 listki laurowe 1 łyżeczka cukru sól, pieprz Na patelnię po smażonym mięsie wrzucamy pokrojone w kostkę marchew, pietruszkę oraz paprykę. Gdy kawałki będą ścięte dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz poszatkowany drobno czosnek. Wlewamy do całości przecier pomidorowy, wrzucamy pokrojone w kostkę ogórki i dodajemy wszystkie przyprawy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2019/10/gulasz-z-indyka-z-kiszonymi-ogorkami.html