Ciabatta orkiszowo-pszenna

Ciabatta orkiszowo-pszenna

Składniki: – 1 szklanka mąki orkiszowej – 1 szklanka mąki pszennej – 1 łyżeczka soli – 1 łyżeczka cukru – 20 g świeżych drożdży – 1 łyżka lodowatej wody Przygotowanie: Do miseczki wlewamy szklankę ciepłej wody – nie gorącej. Natomiast jeśli chcemy zrobić kilka mniejszych proponuję zwykłą formę na ciasto, żeby pomieścić nasze bułeczki. Wkładamy ciabattę na papierze do do podłużnej foremki jeśli robimy 1. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 40 minut. Przykryj ściereczkąi odstaw na około 10-15 minut. Wyrabiamy ciasto około 10 minut, aż będzie jednolite i elastyczne.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/ciabatta-orkiszowo-pszenna/