Farsz: około 350 g filetu z łososia 200 g szpinaku baby 1 kostka sera typu feta 10-15 zielonych oliwek około 10 sztuk suszonych pomidorów 1/2 pęczka natki pietruszki sól pieprz starta mozzarella 2 ząbki czosnku 1. Naleśniki smażymy bez dodatku cukru, za to z odrobiną soli. U nas królują te na słodko, ale syn ulubił sobie też w wersji wytrawnej i co jakiś czas domaga się takich właśnie. 2. Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju z suszonych pomidorów. Łososia obieramy ze skóry, kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzany olej, oprószamy go solą i pieprzem. 3. Oliwki kroimy w paski, dorzucamy na patelnię, tak samo posiekaną natkę pietruszki. Na samym końcu dodajemy pokrojoną w kostkę fetę. Składniki na naleśniki około 9-10 sztuk: 5. Posypujemy pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami i startą mozzarellą. Tym razem zrobiłam z łososiem, szpinakiem, fetą, oliwkami, suszonymi pomidorami i mozzarellą.