Soczyste żeberka w miodzie!

Asia
Obiad
15.10.2019 13:14
Soczyste żeberka w miodzie!

Liczba porcji: 2-4 Składniki: 1 kg żeberek surowych 2 łyżki oleju słonecznikowego 3 łyżki miodu 1 płaska łyżeczka przyprawy do żeberek 1/2 łyżeczki papryki słodkiej szczypta soli i pieprzu 2 łyżki musztardy miodowej 3 ząbki czosnku 100 ml piwa jasnego lub bulionu opcjonalnie świeży rozmaryn Przepis na soczyste żeberka w miodzie Moja propozycja na soczyste żeberka z piekarnika powali na łopatki Twoje kubki smakowe. Jak już znajdę piękne żeberka, w których jest więcej mięsa od kości to kupuję sobie zazwyczaj przynajmniej 2 kg, dzielę na mniejsze kawałki i część sobie mrożę. W trakcie pieczenia odwracamy żeberka na drugą stronę i opcjonalnie dolewamy więcej piwa. Tak 10 minut przed końcem pieczenia smarujemy wierzch żeberek dodatkową odrobiną miodu, dzięki czemu zrobi się taka chrupiąca glazura (tutaj ściągamy już górną część naczynia żaroodpornego). Żeberka w miodzie są świetnym pomysłem na pyszny i sycący obiad dla całej rodziny. Przygotowujemy marynatę do żeberek: w miseczce mieszamy ze sobą olej, miód, musztardę miodową, słodką paprykę, przyprawę do soczystych żeberek, a także sól i pieprz.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://poprostupycha.com.pl/przepis/zeberka-w-miodzie/