Składniki: około 1 kg kawałek schabu bez kości 3 jajka 2 łyżki mąki 2 łyżki zielonego groszku (mrożonego lub konserwowego) 1/4 czerwonej papryki łyżka drobno posiekanych ziół (u mnie kocanka włoska, rozmaryn, szałwia i tymianek) 1-2 łyżki oleju 2 ząbki czosnku pieprz sól Najpierw przygotowujemy omlety. Pieczemy około 1h 15 minut w 180°C. 15 minut przed końcem rozcinamy folię żeby mięso się podpiekło. 😉 Rolada ze schabu z omletem to idealna propozycja na rodzinny obiad. Gotowy schab wyciągamy z piekarnika i zostawiamy na 10 minut do odpoczęcia. Robimy to w taki sposób, jakbyśmy chcieli rozwinąć mięso z rulonu. 😉 Rozcięte mięso utworzy nam prostokąt, który następnie delikatnie rozbijamy tłuczkiem, aby był równej grubości. Roladę podajemy pokrojoną na plasterki i polaną ulubionym sosem (ja polecam koperkowy lub grzybowy). Rolada ze schabu z omletem Następnie oczyszczamy mięso z błonek. Smażymy do ścięcia jajek (możemy też smażyć z obu stron).