Składniki na nadzienie: 100 g białej czekolady 250 g serka mascarpone 250 g jagód 150 g malin Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić. 300 g mąki pszennej 60 g cukru 250 g zimnego masła Masło posiekać nożem na mniejsze kawałki, dodać mąkę i cukier i szybko zagnieść ciasto. ; ) Nie mogłam się zdecydować na jakie owoce mam większą ochotę, ale na szczęście połączenie malin i jagód zawsze jest udane. Błyskawiczna w przygotowaniu, tarta z kremem na bazie serka mascarpone i białej czekolady – nie może się nie udać! Ponieważ cała tarta pokryta jest owocami od razu miałam przyjemne wrażenie, że jem coś zdrowego, a dodatkowo na pewno znacie cudowne właściwości malin, które m.in. sprzyjają utrzymaniu zdrowej skóry, kości i zębów ; ) Po tym czasie rozwałkować (ciasto będzie dość twarde, więc na początku można pomóc sobie delikatnie rozbijając je wałkiem lub ręką ; ), przełożyć do formy wysmarowanej masłem, nakłuć widelcem.