🙂 Keto gofry w nowym, kakaowym wydaniu Gofry już znacie, bo przepis na nie w wersji śniadaniowej pojawił się już na blogu. Ale – nie martwcie się – już wkrótce pojawią się pierwsze tegoroczne przepisy z użyciem dyni… Także jeśli nie jesteście w posiadaniu gofrownicy, to nic nie szkodzi – keto gofry i tak są w zasięgu Waszych możliwości. Jednak z powodzeniem – tak, jak w przypadku gofrów śniadaniowych – można je przygotować korzystając z mikrofali. Keto gofry kakaowe z kremem kawowym i borówkami Na przełamanie jesiennego nastroju Takie gofry to świetna, prosta i szybka przekąska, idealna na podwieczorek lub do poobiedniej kawy. Mają bowiem jedynie 2,5 g węglowodanów netto, więc kwalifikują się jako posiłek niskowęglowodanowy i wysokotłuszczowy (7,8 g tłuszczu w porcji). Kiedy dni robią się coraz krótsze i chłodniejsze pojawia się u mnie czasami potrzeba, żeby coś przekąsić między posiłkami. Ze smakiem kakao i kawy komponują się wyśmienicie, jednak nie są one oczywiście obligatoryjne. Tym razem piekłam je w piekarniku, gdyż nie mam dostępu do kuchenki mikrofalowej. Takie gofry idealnie sprawdzają się w tej roli. Ja uznałam, że do gofrów najlepiej będą pasować borówki i się nie pomyliłam.