Sos brzoskwiniowy: - 1 łyżka dżemu brzoskwiniowego Stovit, - 1 łyżeczka curry, - 1 łyżka musztardy sarepskiej, - ok. 200 g jogurtu typu greckiego, - odrobina soli (do smaku), - 1/2 cytryny (sok), - 1 łyżka oliwy z oliwek, - garstka świeżej kolendry. Takie lunch boxy polecam także do pracy :) Składniki: - 5 udek kurczaka bez kości, - 1 łyżka dżemu brzoskwiniowego Stovit, - 1 łyżeczka curry, - odrobina imbiru w proszku, - sól, suszone pomidory, odrobina ostrej papryki, - 1 łyżka musztardy sarepskiej. Dodatkowo: - 5 placków tortilli, - 1/2 dojrzałego mango, - 1 dojrzałe awokado + sok z cytryny (aby nie ciemniało), - 1 marchewka, - 1 papryka czerwona, - 5 liści sałaty. Na następny dzień wyjmujemy mięso, czekamy z 30 min. a następnie smażymy na rozgrzanym oleju do ścięcia i zarumienienia. Tortille: Na placek kładziemy sos a następnie wszystkie nasze ulubione warzywa i kurczaka. Dodatkowo, żeby tortille trzymały się zawinęłam w papier do pieczenia i związałam je sznurkiem. Sos brzoskwiniowy: Wszystkie składniki przekładamy do miseczki, mieszamy, doprawiamy do smaku a następnie blendujemy.