Składniki (tortownica o średnicy 22 cm): 200 g blanszowanych migdałów 200 g obranej dyni 150 g gorzkiej czekolady 130 g cukru 2 łyżki kakao 3 łyżki mąki 4 jajka 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii W tym celu można również użyć blendera, ale należy zmiksować ją szybko, aby czekolada pod wpływem ciepła urządzenia się nie rozpuściła ; ) Dynię zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Doskonale pasuje do jesiennego klimatu, długo zachowuje świeżość, a z dodatkiem bakaliowych lodów niczego więcej nam do szczęścia nie potrzeba ; ) Polecam! Migdały zmiksować blenderem na drobną mączkę, czekoladę posiekać na bardzo drobne kawałki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.marta-gotuje.pl/ciasto-czekoladowo-migdalowe-z-dynia/