MIODOWE PIECZONE BRUKSELKI

Agnieszka
Sałatki
03.10.2019 9:47
MIODOWE PIECZONE BRUKSELKI

Pieczone brukselki z miodem i octem balsamicznym Składniki: 1 kg brukselki 3 łyżki oleju 2 łyżki oleju 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka soli Przygotowanie: Krok 1 Pysznie smakuje na surowo: wystarczy ją zetrzeć na tarce, skropić dresingiem i wymieszać z orzechami włoskimi. Polędwiczki z sałatką z pieczonych brukselek i batatów Umyj brukselki, oderwij zwiędłe liście, odkrój dłuższe głąbiki, większe brukselki przekrój na połowy. Pieczone sznycle z sałatką z brukselek i granatu Mało kto lubi brukselkę, bo też mało kto zna przepis na pieczone brukselki. Pieczone brukselki to jedne z najpyszniejszych pieczonych warzyw. Można ją jeść na surowo, ale prawdziwy smakołyk do pieczone brukselki. U nas w domu połowa brukselek znika zanim trafią na stół, bo są nagminnie podjadania. Brukselska jest jednym z najpiękniejszych warzyw, zminiaturyzowana wersja kapusty, krągła, zwarta i niebywałe zdrowa i pyszna. Jako barowa przystawka brukselka jest zazwyczaj bez miłosierdzia rozgotowywana i na koniec posypywana smażoną tartą bułką. Pieczone brukselki to prosta przystawka do dań głównych, choć może wystąpić w roli samodzielnej przekąski. Większość ma fatalne doświadczenia z tym pysznym przecież warzywem, wynikające ze złego przygotowania kapustki. Sałatka z pieczonych batatów, buraków i brukselek Spróbujcie też innych przepisów na brukselki: Wysyp brukselki na tackę do pieczenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niedzielnykucharz.pl/miodowe-pieczone-brukselki/