Pasty kanapkowe bez mięsa - 4 rodzaje

Kasia

Śniadania

02.10.2019 7:36

Pasty kanapkowe bez mięsa - 4 rodzaje

Pasta z pieczonej dyni Składniki: ok. jedna mała dynia najlepiej hokkaido 2 łyżki oliwy 150 g sera typu feta 2 ząbki czosnku kawałek ostrej papryczki chilli 2 łyżki posiekanej bazylii 2 łyżki soku z cytryny łyżeczka oleju z pestek dyni(do smaku-opcjonalnie) sól, pieprz Przygotowanie: Dynie przekrawamy i pozbawiamy pestek i miękkiego miąższu ,kroimy na ćwiartki smarujemy oliwą i pieczemy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce piekarnikowej w 200 stopniach ok 20-30 min (do miękkości). Zapraszam na filmik z przepisami na pasty kanapkowe ⇓⇓⇓ Pasta brokułowa z orzechami Składniki: brokuł 150 g orzechów włoskich 100 g sera feta ząbek czosnku sól,pieprz Przygotowanie: Różyczki brokuła wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy kilka minut,odcedzamy i studzimy. orzechy zalewamy wrzątkiem na ok 10 min,odcedzamy i studzimy. Rada : Jeśli lubicie łagodne możecie nie dawać świeżej chilli łagodne smaki,albo dodać odrobinę sproszkowanej słodkiej; Grecka pasta z bakłażana Składniki: 2 bakłażany 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek natka pietruszki 2 łyżki soku z cytryny sól,pieprz Przygotowanie: Bakłażany przekroiłam na pół każdy,posypałam odrobiną soli i skropiłam oliwą. Zbieramy łyżką miąższ ze skórki (skórkę wyrzucamy) ,rozdrabniamy w blenderze (na te proporcje potrzebujemy ok 1 szklankę puree z dyni).Do miski dajemy nasze puree i pozostałe składniki-blendujemy wszystko razem na kremową masę-w razie potrzeby można dodać więcej oliwy. Brokuła miksujemy na gładką pastę,orzeszki rozdrabniam ale nie za bardzo żeby troszkę chrupało w paście,dodaję do brokuła razem z serem feta i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku,doprawiamy solą i pieprzem. Wrzuciłam do blendera,dodałam obrany czosnek,2 łyżki oliwy ,sól,pieprz,sok z cytryny i natkę pietruszki , wszystko zmiksowałam,doprawiam jeszcze do smaku i gotowe,w lodówce przechowujemy do 5 dni. krabowymi Składniki: opakowanie paluszków krabowych mała czerwona cebulka 3 jajka na twardo natka pietruszki łyżka majonezu 100 g serka śmietankowego sól,pieprz Przygotowanie:

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2019/10/pasty-kanapkowe-bez-miesa-4-rodzaje.html