Dyniowe pierożki leniwe

Obiad
02.10.2019 11:40
Dyniowe pierożki leniwe

Składniki: 3/4 szklanki puree z dyni 3/4 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 3/4 szklanki mąki pszennej 300 g twarogu śmietankowego 2 jajka (wielkość L) 1/3 łyżeczki cynamonu do podania: olej lniany, miód, orzechy Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Pierożki leniwe z dodatkiem dyni zawdzięczają jej nie tylko piękny kolor, ale również szereg witamin i delikatność smaku. Mimo to dynia nie dominuje dania, więc idealnie sprawdzi się ono dla najmłodszych, którzy za nią nie przepadają : ) Twaróg rozgnieść widelcem, dodać żółtka, cynamon, puree z dyni, wymieszać łyżką. Odrywać po kawałku i rolować aby powstały małe wałki grubości ok. 3 cm. W tym czasie na stolnicę wysypać trochę mąki i przełożyć ciasto.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.marta-gotuje.pl/dyniowe-pierozki-leniwe/