Indyk z cukinią w serowo-śmietanowym sosie

Ewa
Obiad
01.10.2019 8:02
Indyk z cukinią w serowo-śmietanowym sosie

śmietanki 30% - 1/2 łyżeczki słodkiej papryki - zioła prowansalskie - sól, pieprz - ryż - około 1/2 łyżeczki kurkumy - 100 g boczku Boczek kroimy na paseczki lub w większą kostkę, podsmażamy na mocno rozgrzanej patelni, do zrumienienia. Indyk z cukinią w serowym sosie Mięsno-ryżowa propozycja obiadowa 😉 Żółty ryż, gotowany razem z dodatkiem kurkumy, do tego potrawka drobiowa z cukinią, to fajna opcja obiadowa. W międzyczasie ryż gotujemy wg czasu podanego na opakowaniu w osolonym wrzątku z dodatkiem kurkumy. - 1 pierś z indyka - 2 cukinie - 100 g serka topionego śmietankowego - 1 ząbek czosnku - 1 cebula - 1/2 szkl. Podsmażamy na patelni, na której wcześniej smażył się boczek. Serek topiony dzielimy na mniejsze kawałki, mieszamy razem z lekko podgrzaną słodką śmietanką. Całość wlewamy na patelnię i podgrzewamy aż serek się roztopi, a całość sosu nieco zgęstnieje. Polecam również przepis na Sałatkę Gyros z mięsem mielonym

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2019/10/01/indyk-z-cukinia-w-serowym-sosie/