Szeroki wybór Miodów Manuka znajdziecie na stronie internetowej Kulki mocy z daktyli i orzechów włoskich Składniki: 2 łyżeczki Miodu Nektarowego Manuka MGO +100 100 łuskanych orzechów włoskich 125 g daktyli bez pestek 2 łyżeczki płatków owsianych górskich 3 łyżki wiórków kokosowych Przygotowanie: Do blendera wkładamy orzechy włoskie, daktyle, płatki owsiane i miód oraz łyżkę wiórków kokosowych. W szkole, ale także i w pracy sprawdzają się przekąski w postaci sałatek, ale i zdrowych zamienników słodyczy. MGO™ to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Miody Manuka Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. Jest to Miód Nektarowy Manuka MGO +100 Miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się okresem kwitnienia krzewów Manuka. Ostatnio przygotowałam kilkanaście kulek mocy, bardzo intensywnych w smaku, bo z daktyli, z orzechów włoskich i płatków owsianych. Stosowany jest w kuracjach przeciwtrądzikowych i w zwalczaniu zmian na skórze. Niezależnie od pory roku, każdego dnia warto dbać o to, aby zabierać ze sobą posiłki przygotowane w domu, bo takie smakują najlepiej.