Polecam:) 600-800 g mielonego mięsa drobiowego (np 4 nieduże pojedyncze filety z kurczaka) 1 czerstwa bułka 1 małe jajko 1-2 ząbki czosnku 2 małe cebule 3 łyżeczki musztardy starofrancuskiej 1,5 szkl. Do miski z cebulą dodajemy mielone mięso, połowę posiekanego drobno koperku, małe jajko oraz odciśniętą bułkę tartą. Pod koniec posypujemy resztą koperku (kilka większych gałązek koperku można zostawić do dekoracji). Pod koniec, gdy cebula jest już lekko zezłocona, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. W przypadku gdyby masa była zbyt luźna dodajemy niewielką ilość bułki tartej. Niby nic nadzwyczajnego, a jednak po skończonym obiedzie brzuszek jest przyjemnie zaspokojony;) Fajne danie na tygodniowy obiad. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz kilkoma kroplami przyprawy w płynie. śmietany 30% sól, pieprz przyprawa w płynie maggi pęczek koperku Na patelnię po smażeniu klopsików wlewamy śmietanę, dodajemy musztardę i mieszamy. Całość doprawiamy solą morską oraz świeżo mielonym pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy cebulę.