Składniki jakie będą nam potrzebne: – ½ dyni – 1 cm imbiru bez skórki – 1 limonka – 1 jabłko Dynie obieramy ze skórki i usuwamy ziarna. Wegetarianie i weganie często używają dyni, ponieważ jest doskonałym źródłem białka roślinnego, więc bierzmy z nich przykład i jedzmy to wspaniałe warzywo! W swoim składzie posiada również bardzo cenne minerały: wapń, sód, cynk, magnez, fosfor, żelazo, potas i błonnik. Obecna w jabłku witamina C i flawonoidy zwalczają w organizmie wolne rodniki, które są sprawcą wielu chorób. To warzywo nie powinny być tylko dekoracją na Halloween, ale powinno często gościć w naszej kuchni. Po kilku sekundach mamy wspaniały sok z dyni, jabłka i limonki. Sok z limonki chroni nasz organizm przed różnego rodzajami bakterii, wzmacnia naszą odporność. Pyszny sok z dyni, jabłka i limonki. Pyszny sok z dyni, jabłka i limonki. Uwielbiam soki o kolorze pomarańczowym, tym razem nie użyjemy pomarańczy by cieszyć się sokiem o pomarańczowej barwie, wykorzystamy dynię. Witaminy jakie znajdziemy w dyni to: A, B1, B2, B3, B6, C, E, K, kwas foliowy. Składniki mineralne to: cynk, sód, potas, wapń, żelazo, magnez, fosfor. Składniki mineralne to: wapń, żelazo, cynk, sód, potas, fosfor, magnez. Cieszmy się pięknym wyglądem i zdrowiem dzięki sokowi z dyni! Jedzenie dyni możne zapobiegać rozwojowi nowotworu, dzięki zawartości bet-karotenu, który hamuje procesy oksydacyjne. Jabłko jest bogate w takie witaminy jak: C, A, E, K, B6, kwas foliowy, tiamina, niacyna. Limonka zawiera duże ilości flawonoidów, które spowalniają procesy starzenia się organizmu. Opóźnia procesy starzenia, bardzo dobrze wpływa na stan skóry.