O ile z ziemniakami nie ma problemu, bo podajemy je i z wody, i w formie pieczonej, czy puree, to ryż najczęściej przygotowywany jest w niezmiennej postaci – po prostu ugotowany – prawda? Gorąco Was do takiej drobnej zmiany zachęcam, Jeśli skorzystacie, dajcie znać jak Wam smakowało 🙂 200 g ryżu 1 duża cebula 2 nieduże marchewki 1 duża łyżka posiekanego koperku 2-3 szkl. 😉 Jeśli ryż przygotujecie wg poniższego przepisu, wciąż będzie prosto, jeśli cienicie prostotę, ale jakże ciekawie, smacznie i przede wszystkim inaczej:) bulionu opcjonalnie pieprz do smaku 2-3 łyżki oleju Cebulę kroimy w drobną kostkę. każdy z tych produktów wykorzystujemy po kilka razy w miesiącu jako składnik obiadu. A to błąd, bo ryż również można przygotować na fajne sposoby!