Głowy do góry! :-) Składniki: - 600 ml jogurtu naturalnego - 200 g cukru - 80 g masła - 100 ml śmietany kremówki (30 lub 36%) - tabliczka białej czekolady - słone precelki - sól Wykonanie: Cukier wsypujemy do garnka, podgrzewamy na niedużym ogniu do całkowitego rozpuszczenia (nie mieszamy łyżką, a jedynie potrząsamy garnkiem, aby cukier równomiernie się rozpuścił). A przy okazji może także na pocieszenie dla Waszych pociech, że beztroski czas wakacji dobiegł końca i pora wrócić do szkolnych obowiązków. Co prawda zaczął się już wrzesień, ale temperatury za oknem nadal upalne, więc podrzucam Wam pomysł na ochłodę. Następnie wyjmujemy z foremek (najlepiej włożyć każdą foremkę na 2 sekundy do gorącej wody). Jogurt mieszamy ze słonym karmelem, przelewamy masę do foremek na lody.