CIASTO OWOCOWE BEZ TŁUSZCZU

Kasia
Fit
01.09.2019 17:30
CIASTO OWOCOWE BEZ TŁUSZCZU

Składniki ( tortownica 21-22cm): - 2 średnie jajka - ⅓ szklanki cukru trzcinowego lub więcej jeżeli lubicie słodsze wypieki - 1 cytryna - 75ml mleka roślinnego - 110 g mąki pszennej pełnoziarnistej - 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 1 płaska łyżeczka cynamonu - ½ łyżeczki mielonego kardamonu - szklanka jagód lub malin lub porzeczki Wykonanie: - jajka, cukier, szczyptę soli oraz startą skórkę z cytryny ubijamy mikserem przez 5 minut - do masy wlewamy mleko oraz dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, cynamonem i kardamonem, miksujemy 1 minutę - dodajemy ¾ owoców i delikatnie mieszamy - ciasto przekładamy do tortownicy (21-22cm) wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu wykładamy pozostałe owoce - pieczemy do suchego patyczka około 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC - gotowe i przestudzone ciasto można posypać trzcinowym cukrem pudrem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://slodkiezapomnienie.blogspot.com/2019/09/ciasto-owocowe-bez-tuszczu.html