składniki: biszkopt 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia pianka ok 500-600 ml śmietanki 30 % 2 galaretki, u mnie agrestowe ok 400 g owoców, u mnie maliny śliwki brzoskwinie na wierzch 2 galaretki, u mnie truskawkowe 400 g borówek amerykańskich Przygotować biszkopt. Przygotować owoce, drobne dajemy w całości a duże należy pokroić w drobną kostkę żeby pianka potem dobrze się kroiła. Dwie galaretki rozpuścić w 500 ml gorącej wody, odstawić do wystudzenia. Gotową masę wyłożyć na wystudzony biszkopt, ładnie wyrównać aby zakryła szczelnie wszelkie szczeliny między blaszką a biszkoptem. Kolejne dwie galaretki rozpuścić w 750 ml gorącej wody odstawić do wsytudzenia. Śmietankę ubić na sztywno i połączyć z wystudzoną galaretką. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i piec do suchego patyczka, ok 10 minut. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę.