Pomidorki kroimy na pół (jeśli mamy duże pomidory warto naciąć je z wierzchu na krzyż, zalać na chwilę wrzątkiem, a następnie odcedzić, zdjąć skórkę, po czym pokroić na ćwiartki (gniazda nasienne odrzucamy)). Dobra. 200 g ryżu 1 brokuł kilka pomidorków koktajlowych 1 płat świeżego łososia (ok 300-350g) 1 szkl. Umytego i osuszonego ręcznikiem papierowym łososia dzielimy na mniejsze kawałki (bez skóry). Udostępnij Zapisz Jeżeli lubicie ryżowe zapiekanki, a do tego lubicie też łososia, myślę, że warto byście spróbowali takiej zapiekanki. Gotujemy na półtwardo w osolonym wrzątku z dodatkiem cukru. Na dnie natłuszczonego naczynia żaroodpornego wykładamy ugotowany ryż. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40-50 minut.