Jest nie tylko elegancki, ale i niesamowicie kremowy, a powstająca skórka na wierzchu po skarmelizowaniu cukru jest wprost boska. - 6 żółtek - 1 szklanka cukru (+ jeszcze trochę do posypania) - cukier waniliowy - 500 ml śmietany kremówki 36% Żółtka ucieramy z cukrami na puszystą masę. Deser jest nieskomplikowany, prosty w wykonaniu i możemy go przyrządzić z wyprzedzeniem, bo spokojnie poczeka na swoją kolej do spożycia w lodówce. Rozlewamy do kokilek, ustawiamy na blaszce, wlewamy gorącą wodę i zapiekamy w kąpieli wodnej przez 30-35 minut. Potem studzimy i wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tylkopysznie.blogspot.com/2019/08/jak-zrobic-najlepszy-creme-brulee.html