Leczo pieczone w piekarniku - lekkie i zdrowe

Kasia
Obiad
16.08.2019 8:07
Leczo pieczone w piekarniku - lekkie i zdrowe

Składniki dla 2 osób: jedna cukinia lub kabaczek jedna papryka jedna cebula 2 ząbki czosnku 2-3 pomidory malinowe 3 parówki lub 2 kiełbaski(jak wolicie) łyżka przecieru pomidorowego kawałek papryki ostrej sól pieprz ulubione zioła łyżka oliwy Przygotowanie: Cukinie,pomidory(najlepiej bardzo dojrzałe,ja wtedy nożykiem obieram skórkę,ale nie jest to konieczne) i parówki kroimy w większą kostkę,cebulę w piórka,czosnek w plasterki,ostrą paprykę siekam drobniutko .Wszystko razem mieszamy,dodajemy przecier pomidorowy,doprawiamy solą i pieprzem,ulubionymi ziołami i przyprawami jak do lecza. wstawiam do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika,piekę ok 30-40 min,aż papryka zrobi się lekko spieczona jak na zdjęciu poniżej wtedy zdejmuję nożykiem delikatnie skórkę z papryki i jak już obiorę ze skórki to kroje ją w kawałki i mieszam z resztą warzyw próbuję czy warzywa są już miękkie,w razie potrzeby piekę jeszcze kilka minut,doprawiam jeszcze odrobinę do smaku i gotowe!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2019/08/leczo-pieczone-w-piekarniku-lekkie-i.html