pulpety z cukinii...

Obiad
14.08.2019 14:09
pulpety z cukinii...

Ja ugotowałam w bulionie ale można też obtaczać w bułce i piec w piekarniku 180- 200 C przez około 20 - 25 minut należy uważać żeby nie przypalić, bo będą niesmaczne 1 cukinia ok 40 dag pęczek natki pietruszki pół pęczka mięty małe jajko pieprz, sól łyżeczka oregano 5-6 łyżek bułki tartej mozzarella 3 łyżki pasty pomidorowej łyżeczka cukru łyżeczka papryki w proszku cukinię obieramy ze skórki. Startą cukinię posolić, wyłożyć na sitko i odstawić na około 20 minut, następnie dobrze odcisnąć nadmiar soku (to ważne ja za pierwszym razem nie odstawiłam i licho odcisnęłam i pulpety rozwaliły mi się w wodzie ) . Do rondelka odlać trochę bulionu, dodać pastę pomidorową, cukier, paprykę w proszku; doprowadzić do wrzenia i na małym ogniu pogotować trochę, aż sos zgęstnieje. Do blendera wrzucamy natkę pietruszki, miętę, pokrojoną cukinię; całość należy zblendować (można także cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.mniam-mniam.com.pl/2014/05/pulpety-z-cukinii.html