Najlepszy sernik z borówkami

Julianna
Ciasta
14.08.2019 9:59
Najlepszy sernik z borówkami

Wstawić do lodówki na 30 minut.masa serowa:750g twarogu śmietankowego*150ml śmietanki1 szklanka cukru4 jajka1 limonka1 op. budyniu śmietankowego bez cukru200g borówek amerykańskich*można również użyć twarogu z wiaderka, musi jednak być bez innych dodatków typu skrobia, cukier, zagęstniki. Piekarnik rozgrzać do 200stC, na dno wstawić naczynie z gorącą wodą (powinno być mniej więcej wielkości formy z sernikiem, żeby podczas pieczenia woda mocno parowała).Sernik wstawić do piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 150stC, piec przez godzinę. Dodać roztopione masło ze śmietanką, wymieszać i wyłożyć do formy o średnicy 22cm (lub 20x30cm), uklepać na dnie za pomocą np. dna szklanki. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z masą serową najlepiej w 3 turach, za każdym razem ostrożnie i delikatnie mieszając. Polecam również inne serniki:spód:150g ciastek digestives1 kopiasta łyżka kakao70g masła1 łyżka śmietankiHerbatniki zmielić, wymieszać z kakao. Składniki na masę serową wyjąć z lodówki ok 2 godziny przed pieczeniem. Połowę masy przelać na ciasteczkowy spód, wyłożyć połowę borówek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.obiadgotowy.pl/2019/08/najlepszy-sernik-z-borowkami.html