Składniki: Ciasto:3,5 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 2 jajka 50 g. roztopionego masła 3/4 szklanki ciepłego mleka 40 g. drożdży 1/2 szklanki cukru Masa serowa: 500 g. twarogu 2 żółtka 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Kruszonka: 50 g. masła 2 pełne łyżki mąki 1 łyżka cukru Miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Wyrobić mikserem z hakami na gładkie ciasto. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę podsypaną mąką. Na tak przygotowane ciasto, wyłożyć ser. Na ser wyłożyć owoce. Ciasto na wierzchu, posmarować mlekiem i posypać kruszonką. Wymieszać i odstawić na 15 minut. Uwielbiam ciasta drożdżowe, ale najbardziej, lubię drożdżowe z serem. Po tym czasie, dodać mąkę, sól, jajka i roztopione masło. Tym razem, oprócz sera dodałam jeszcze owoce. W tym czasie przygotować ser.