Potrzebne składniki Spód - 5 jajek - 5 łyżek mąki pszennej - 5 łyżek cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) - klika kropli aromatu waniliowego lub cytrynowego Masa serowa - 1 kg sera na sernik może być z wiaderka - 1/2 szklanki cukru - 6 żółtek (wcześniej sparzyć jajka) - 150 g masła (rozpuszczonego i przestudzonego) - 6 łyżeczek żelatyny (rozpuszczonych w 1/3 szklanki ciepłej wody) - kilka kropel aromatu śmietankowego Masa białkowa - 6 białek - 1/2 szklanki cukru - 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 opakowanie galaretki niebieskiej frugo, ale może być inna dopasowana do owoców (rozpuszczona w 1/3 szklanki wody) - kilka kropel aromatu śmietankowego Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Torcik sernikowo-piankowy wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Jeśli chcesz poznać to urządzenie zapraszam na stronę, na której znajdziesz więcej informacji na ten temat: Chciałabyś kupić produkty na ten przepis przez internet – zrób zakupy spożywcze online. - Wyłożyłem na ciasto resztę owoców i lekko docisnąłem je z wierzchu by się nie przesuwały po piance. - Wyłożyłem masę serowa na wystudzony biszkopt i ułożyłem na wierzchu połowę owoców. Oczywiście przepisy są opisane tak by przygotować je bez korzystania z tego sprzętu, jednak ja nie lubię się męczyć, a on ułatwia mi pracę w kuchni. - Wylałem na blaszkę o wymiarach 25×35 cm (może być o podobnej powierzchni okrągła), wyłożoną papierem do pieczenia. - Ubiłem piane z białek na sztywno ze szczypta soli. Masa serowa - Utarłem żółtka z cukrem, na puszystą masę. Na koniec dodałem aromat. - Wyłożyłem piankę na ciasto i wyrównałem.