Składniki: ( szklanka 250 ml ) ( porcja na 12 sztuk) - Mąka tortowa 250 g ( ok 1 i 3/4 szklanki) - Masło roztopione i przestudzone 100 g - Jajka 2 - Mleko 1/2 szklanki - Cukier 1/2 szklanki - Borówki 250 g - Sok z cytryny łyżka - Proszek do pieczenia 2 łyżeczki Do miski przesiać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni, Piec przez ok 25 minut do tzw. suchego patyczka. Wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni, Piec przez ok 25 minut do tzw. suchego patyczka. W osobnej misce wymieszać jajka, mleko, masło, sok z cytryny oraz cukier. Na koniec dodać borówki zostawiając kilka sztuk do dekoracji. Na koniec dodać borówki zostawiając kilka sztuk do dekoracji.