Świeża surówka z kapusty pekińskiej Składniki: - 1 mała kapusta pekińska (może być sałata lodowa) - 1/2 pęczka rzodkiewek - 1 średni świeży ogórek - 1 pęczek koperku - 1 pęczek szczypiorku - 1 mały jogurt naturalny - sól, pieprz, (do smaku) - 1 łyżeczka cukru Sposób wykonania: - Kapustę umyj i poszatkuj, następnie posól i lekko zgnieć palcami - Ogórka obierz i pokrój w półplasterki, dodaj do kapusty - Rzodkiewki umyj i pokrój w półplasterki, wrzuć do kapusty i ogórka - Koperek i szczypiorek opłucz i drobno pokrój, po czym wsyp do powstającej surówki - Jogurt posłódź dodaj odrobinę soli i pieprzu, wymieszaj, polej surówkę. Mam na imię Kasia i zapraszam Cię do kontaktu: tel. 794-946-255 Niektórzy dodają do tej sałatki jeszcze starte na tartce jabłko.