Przepis na ravioli od kilku lat robię według receptury Gwyneth Paltrow 2 jajka z chowu na wolnym wybiegu 10 żółtek dużych jaj 300 g mąki pszennej (najlepiej durum) lub tortowa plus odrobina mąki do zagniatania Ja dodałam przy wałkowaniu koperek, dzięki czemu w cieście są widoczne jego łodyżki ;-) Nadzienie: - 100 g serka koziego - 100 g serka mascarpone lub biały chudy - 150 g wędzonego łososia - sól morska Te małe włoskie pierożki u mnie najczęściej lądują na talerzu z nadzieniem ze szpinaku lub z dyni. Na suchej patelni na oliwie z oliwek, rumienię pokruszone drobniutko pieczywo. Z w/w składników zagniatamy ciasto na stolnicy. W tym celu pęczek botwinki myjemy, i przesmażamy na maśle z odrobiną soli i miodu. Dzielimy na mniejsze części i wałkujemy na duże blaty. W/w składniki zagniatamy widelcem na gęstą masę.