Składniki na krem: 500 ml mleka 1 żółtko 3 pełne łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego (ja dałam swojej roboty) 200 g masła Składniki na ciasto: 4 jaja 3/4 szklanki cukru 2 szklanki maki 150 ml oleju 150 ml mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kopiasta łyżka kakao Składniki na polewę: 100 g. masła 6 łyżek cukru pudru 2 łyżki kakao 3-4 łyżki mleka Wykonanie: Jajka ubić z cukrem na puszysta masę na największych obrotach miksera. zmniejszyć obroty do minimum. Można przykryć folią spożywczą, albo tak jak ja, co jakiś czas zamieszać, żeby na wierzchu nie zrobiła się skorupa. Zależy co lubicie, lub co macie pod ręką :) Tym razem zrobiłam z wiśniami ze słoika, bo akurat dostałam od babci :) Gdy składniki się połączą, wylać połowę ciasta na prostokątną blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Do drugiej połowy, dodać kakao i 2 łyżki mleka. Przepis jest stary, ale cały czas na czasie :) 2 łyżki mleka wiśnie (miałam w syropie) Gotowy krem, wyłożyć na wystudzone ciasto i wstawić do lodówki. Jeszcze chwilę mieszać i wylać na ciasto. Na pewno już je znacie :) Gotować na małym gazie, cały czas mieszając.