- 2 - 3 zielone ogórki - 2 - 3 cebule - 2 łyżki sosu sojowego - ½ łyżeczki suszonej, mielonej kolendry - 2 łyżki oleju - sól - trochę cukru - 1 łyżeczka octu - posiekana zielona kolendra lub natka pietruszki (opcjonalnie) Ogórki myjemy i kroimy na plasterki starając się by były jak najcieńsze. Podczas moich wakacyjnych wyjazdów często ją zamawiałam i jadłam ze smakiem, bo jest wyjątkowo atrakcyjna mimo że nie ma zbyt wiele składników. Na oleju podsmażamy posiekaną cebulę, robimy to około minuty tak, aby cebula straciła swą surowość. Sądzę, ze doskonale pasuje do wszelkich mięs, ostatnio jadłam ją do gotowanych jajek.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://tylkopysznie.blogspot.com/2019/07/szybka-saatka-ogorkowo-cebulowa.html