Smażony Makaron Udon z Wieprzowiną po Chińsku i Warzywami

Paulina z Na To Mam Ochotę

Makarony

22.07.2019 8:08

Smażony Makaron Udon z Wieprzowiną po Chińsku i Warzywami

Bardzo polecam! Składniki na Makaron z Warzywami: 300 g fasolki szparagowej zielonej 2 marchewki 2 pietruszki 3 cebule 1 opakowanie makaronu Udon 1/2 łyżeczki oleju sezamowego 4 łyżki sosu sojowego jasnego 1 łyżeczka sosu teriyaki 1 łyżeczka cukru 1/2 przyprawy do kuchni chińskiej (dobrej jakości) 2 łyżeczki mieszanki ziół tajskich 2 szczypty mielonego imbiru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 4 łyżki oleju / oliwy Marchewki obrać, przekroić na pół, a następnie w cienkie paseczki. Składniki na Wieprzowinę po Chińsku: 8 plastrów schabu wieprzowego 1 łyżeczka oleju sezamowego 1/2 przyprawy do wieprzowiny 1/2 przyprawy do kuchni chińskiej 1 łyżeczka ziół tajskich olej 1 łyżka oliwy - (u mnie - chilli z czosnkiem) 1 łyżeczka sosu teriyaki Kiedy ocieknie z wody umieścić go w misce i wymieszać z przyprawą do kuchni chińskiej i ziołami tajskimi oraz 1 szczyptą mielonego imbiru. Podsmażyć przez 1-2 minuty, a następnie podlać warzywa 1 szklanką wody. Dodać do warzyw i energicznie zamieszać całość na najwyższej mocy palnika, do momentu w którym lekki sos oplecie warzywa, mięso i makaron. Kiedy zacznie się rumienić dodać marchewkę i pietruszkę - na małej mocy palnika podsmażyć całość. W 1/3 szklanki wody rozprowadzić 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Podany z podsmażaną wieprzowiną i warzywami na sposób azjatycki stanowi zdrowe, niebanalne, a proste i genialne danie obiadowe. Przez chwilę podsmażyć makaron, a następnie dodać warzywa z wywarem. Na 2 łyżkach oliwy podsmażyć cebulę. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Zapraszam po przepis na Smażony Makaron Udon z Wieprzowiną i Warzywami.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://natomamochote.blogspot.com/2019/07/smazony-makaron-udon-z-wieprzownina-po.html
Na To Mam Ochotę

Na To Mam Ochotę

Paulina z Na To Mam Ochotę

facebook