Stek z tuńczyka wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Nie ruszając steków na patelni smażyłem 2-3 minuty z jednej strony, obróciłem i 2-3 minuty z drugiej. Potrzebne składniki 2 spore steki z tuńczyka (ok. 500 g. łącznie) 1/2 cytryny 2 łyżeczki sezamu kilka gałązek trawy cytrynowej 2 łyżki oliwy sól, pieprz Taki stek z tuńczyka jest dla mnie jedną z niewielu form przyswajania dużej ilości ryby na raz. Idealne z jakimiś warzywami na talerzu, niekoniecznie z frytkami czy ziemniakami. Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Ja zajadam z pieczywem pełnoziarnistym, własnej roboty i mam zdrowy i syty obiad lub kolację na ciepło. Po usmażeniu odłożyłem na bok mięso i skropiłem sokiem z cytryny. Na patelnię nałożyłem steki i obok położyłem kilka liści trawy cytrynowej. Dałem po łyżce oliwy na każdy stek i wmasowałem w mięso. Odstawiłem do zmacerowania na minimum 2 godziny. Szybkie i proste, a można zrobić niezłe wrażenie na swojej piękniejszej połowie.