Wegański chłodnik litewski

Obiad
16.07.2019 7:53
Wegański chłodnik litewski

Wegański chłodnik litewski 3 porcje (1 ma ok. 490 kcal) czas przygotowania: ok. 5 minut (+20 minut gotowania) koszt: ok. 10 zł za porcję Składniki: 375 ml bulionu warzywnego 600 g obranych, młodych ziemniaczków 1 pęczek botwinki (z buraczkami) 3 opakowania jogurtu roślinnego (480 g, ja użyłam kokosowego bez cukru) 120 ml mleka sojowego pęczek szczypiorku i koperku 2 świeże ogórki 2 ząbki czosnku 2 łyżki octu sól i pieprz do smaku do podania: 1.5 awokado Wykonanie: Ziemniaczki i botwinkę z buraczkami kroimy w kostkę. Vegan Lithuanian cooler 3 servings (1 has 490 kcal) time of preparation: 5 minutes (+20 minutes of cooking) Ingredients: 375 ml of plantbased broth 600 g of peeled, young potatoes 1 bunch of young beetroots with greens 3 packages of plantbased yoghurt (480 g, I used coconut without sugar) 120 ml of soy milk a bunch of chives and dill 2 fresh cucumbers 2 cloves of garlic 2 tablespoons of vinegar salt and pepper to taste for serving: 1.5 avocados Instructions: Cut the potatoes and beetroot into cubes. Dodajemy pozostałe składniki (ogórki kroimy w kostkę, a czosnek ścieramy na tarce). Doprawiamy całość i wstawiamy na minimum godzinę do lodówki (najlepiej na noc). A wtedy… chłodnik znów wyląduje na stole.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://rabarbarowo.pl/weganski-chlodnik-litewski/