Bułki do burgerów

Obiad
26.02.2017 17:25
Bułki do burgerów

Składniki: 1 szklanka ciepłej wody 2 jajka + 1 żółtko 4,5 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki mleka w proszku 3 łyżki masła 2 łyżeczki cukru 20 g drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżka mleka około 2 łyżeczek ziaren sezamu Masło rozpuścić. Odstawić na około 1 godzinę w ciepłe miejsce. Placki rozpłaszczyć dłonią i odstawić na około 20 minut do wyrośnięcia. Piec około 13 minut w temperaturze 200°C. Porcja wystarcza na około 8 dużych bułek. Wymieszać z ciepłą wodą, mlekiem w proszku, drożdżami oraz cukrem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.bullio.pl/bulki-do-burgerow/