Półtorej szklanki mąki pszennej * 120 gram zimnego masła * 3 łyżki cukru * 4 łyżki zimnej wody * szczypta soli Krem z białej czekolady: * 375 g serka mascarpone * 230 g śmietany kremówki 30% * 170 g białej czekolady Oraz: * 30 dkg borówek polskich Piec w piekarniku nastawionym na 170 stopni, na termoobieg około 25-30 minut, do czasu aż ciasto będzie koloru złotego. Otóż dostałam maila, że mój przepis na tartę z malinami zostanie opublikowany w najnowszym numerze Na żywo i będzie podpisany moim imieniem i nazwiskiem! Po 30 minutach rozwałkować ciasto na papierze do pieczenia oprószonym mąką i przełożyć do formy na tartę o średnicy około 30 centymetrów, grubo posmarowanej masłem. Nowy numer Na żywo w kioskach już w przyszłym tygodniu! :) Dziś mam dla Was coś ekstra. Jest mi z tego powodu szalenie miło i w końcu mam dowód, że ktoś jednak docenia to co robię, smakuje mu to i chce przekazać to dalej. :)